Klokken reparatie en restauratie

Door de ruime ervaring die Jacob ten Hoeve in 40 jaar als uurwerkspecialist heeft opgedaan, kunnen ook restauraties aan antieke klokken gedaan worden. Toch blijft ons specialisme het maken van uurwerken in combinatie met een hedendaags design. Het vak van uurwerkmakers is veranderlijk, maar toch zijn er vele dingen die hetzelfde blijven. De mechanische technieken erachter, dat fascineert de klokkenmaker vandaag de dag nog altijd. We nemen u graag even terug in de tijd van klokkenmakers in Friesland, waar Joure gerust de hoofdplaats van klokkenmakers genoemd mag worden. Kom bij ons langs in Joure en laat u inspireren.

Restauratie antieke klokken

De restauratie van antieke klokken is een vak apart. Sommige klussen zijn tijdrovend, maar daardoor niet minder leuk om te doen. Na de reparatie werkt uw antieke klok weer zoals het hoort.

Reparatie oude klokken

Heeft u een oude klok die gerepareerd moet worden? Repareren behoort tot de mogelijkheden. Simpele reparaties voeren we zo uit, maar een complete klokrestauratie neemt meer tijd en dat kan dan ook het beste in overleg afgestemd worden.

Reparatie Friese staartklok

Heeft u een Friese staartklok die niet meer naar behoren werkt? Als het aankomt op het mechanisme repareren, dan bent u bij ons altijd aan het juiste adres. Neem uw Friese Staartklok mee naar onze werkplaats in Joure.

Reparatie comtoise klok

Het kan voorkomen dat de afstelling van uw klok niet precies klopt. Dan kan de klokkenmaker uitkomst bieden voor restauraties en aanpassingen aan bijvoorbeeld uw comtoise klok. Maar ook voor beschadigde comtoise klokken kunt u bij ons terecht. Zo hebben we de reparatie van de comtoise ook gedaan bij het project: Torenuurwerk Cretin L’ange.

Reparatie koekoeksklok

Jac ten Hoeve Designuurwerken repareert mechanismen van uw klok. Uw koekoeksklok laten repareren behoort dus tot de mogelijkheden. Na de reparatie werkt uw koekoeksklok weer zoals vanouds. Kom bij ons langs in de winkel of vul het contactformulier in voor de reparatie van uw koekoeksklok.